Presentació

Aquest apartat de la nostra web és un recull històric i entranyable dels Pastorets de Sarrià de Ter. També vol ser un homenatge i un agraïment a tots els participants que han fet possible, any darrera any, que durant les Festes Nadalenques els sarrianencs gaudissin a sobre l’escenari i al pati de butaques d’aquesta tradició nadalenca tant arrelada al nostre país.

Què són els Pastorets?

Autoria del text: Coordinadora de Pastorets de Catalunya

“Els Pastorets és una de les tradicions nadalenques més arrelades al nostre país i paradoxalment força menystinguda. El caràcter eminentment voluntari dels seus protagonistes i la disparitat de representacions arreu, li han conferit la imatge d’un espectacle simplista, mancat de rigor, una antigalla fossilitzada i sense transcendència més enllà del marc de la cultura popular.

Si veritablement aquesta màxima expressés la realitat de les representacions de Pastorets, seria difícilment explicable que any rere any ocupin els escenaris d’arreu del país i mobilitzin centenars de participants i milers d’espectadors. On rau doncs la força del seu èxit?”

On rau el seu èxit? Trobareu la resposta si llegiu el text complert: https://www.pastoretsdecatalunya.cat/Els-Pastorets/Què-son