El Cartell

Sinopsis de les obres

Títol de l’obra: Un dia qualsevol

Grup: IncreiXendo

Sinopsi:

La protagonista ha deixat de fumar i de beure i, un dia qualsevol, ha decidit també deixar de viure.

Vol enregistrar el vídeo del seu suïcidi per acomiadar-se del seu ex-marit, però aquesta nit, una sèrie de situacions inoportunes i inquietants, d’una tendresa esfereïdora i enervant alhora, li desbaraten el pla i no la deixen descansar en pau.

Una sàtira burlesca, divertida, colpidora, lúcida i emotiva que ens parla en clau d’humor de les dones d’avui i de les seves circumstàncies.

Títol de l’obra: Lisístrata

Grup: Zam Teatre

Sinopsi:

“Lisístrata” és una comèdia que fou escrita entorn el 411 a.C., quan la ciutat d’Atenes estava immersa en una dura guerra. Lisístrata és també la protagonista de l’obra. Ella decideix iniciar una vaga de sexe per obligar als homes a fer la pau, una idea que han imitat alguns col·lectius de dones en la història recent.

Així doncs, Lisístrata esdevé una inspiració feminista i pacifista a través d’un prisma còmic ple de doble sentits i jocs de paraules. Una proposta escènica que juga amb la intemporalitat, l’espai neutre, les projeccions i, com ja és habitual en Zam Teatre, amb la música i les coreografies.

Títol de l’obra: Animals de companyia

Grup: Una càpsula de teatre

Sinopsi:

Una colla d’amics es reuneixen per celebrar un sopar de benvinguda: una amiga del grup torna a casa després d’haver estat ingressada durant dos mesos per un trastorn psiquiàtric.

La festa sorpresa es complicarà quan un dels amics confessi un secret inesperat. Acabaran sortint els draps bruts de tots els personatges que mostraran el pitjor de cadascú.

En un to de comèdia realista, l’obra posa en dubte el valor de l’amistat. És la constatació que la solitud i la necessitat d’afecte ens porta a tots a convertir-nos en animals de companyia.

Títol de l’obra: Línies obertes

Grup: Grup de Teatre de Sant Hilari Sacalm

Sinopsi:

Quatre parelles d’amics molt singulars es reuneixen per sopar i compartir menjar, beure, amistat i riures.

Però una proposta de joc innocent farà aflorar equívocs, secrets i mentides que precipitarà una trama d’embolics, contradiccions i tensions inesperades.

Una incisiva faula a ritme de vodevil al voltant de la hipocresia i els límits de la intimitat.

Paolo Genovese va estrenar a Itàlia la pel•lícula “Perfettisconociuti” a l’any 2016. Un any més tard es presentava a Espanya el remake dirigit per Álex de la Iglesia amb el títol “Perfectosdesconocidos”. Aquesta ha estat la font d’inspiració de la nostra “Línies Obertes” que, més enllà de la crítica satírica de la condició humana, pretén ser un bon entreteniment teatral.